|
Łysienie plackowate-jak je leczyć? (Łysienie plackowate) |
|
|
Czy ktoś zmagał się z tą przypadłością? Jak długo trwa leczenie? Proszę o informacje. (więcej...) |
|
|
Problem z łysieniem (Mikołaj) |
|
|
Witajcie. Mam poważny problem. Od pewnego czasu włosy wychodzą mi garściami i tak naprawdę nie znam tego przyczyny. Czy ktoś zna jakiś skuteczny środek aby proces wypadania zatrzymać? (więcej...) |
|
|
przeszczep włosów (Wiktor) |
|
|
Moim największym kompleksem jest łysienie, a mam dopiero 26 lat i nie jestem jeszcze żonaty. Myślałem o przeszczepie włosów, ale nie bardzo wiem gdzie to się robi i czy faktycznie daje to oczekiwany efekt. Proszę forumowiczów, podpowiedzcie mi coś. Czy warto abym myślał o przeszczepie włosów? (więcej...) |
|
|
leczenie łysienia androgenowego (Iza) |
|
|
Hej, pracuje z mężczyzną, który jaet po obu stonach głowy łysy. Chłopak tłumaczy, że to łysienie androgenowe. Czy taki rodzaj łysienia można leczyć? (więcej...) |
Nie wszystkich natura obdarzyła pięknymi, gęstymi włosami, chociaż to, ile będziemy mieć włosów, zostaje ustalone jeszcze przed naszymi narodzinami – w fazie prenatalnej (między 9 a 22 tygodniem życia płodowego).
Budowa włosa
Każdy mieszek włosowy w ciągu życia człowieka „wyprodukuje” ok. 20 – 30 włosów. Korzeń zakończony jest cebulką (opuszką) odpowiedzialną za produkcję komórek.